Śledzie z olejem w zalewie octowej

4.55 (220 ocen)

pyszne śledziki

Składniki:

  • 1/2 kg śledzi
    2 cebule
    olej

    ZALEWA:
    1/2 szkl. octu
    1/2 szkl. wody
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    3 ziarna pieprzu
Wystaw ocenę:

4.55 (220 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie z olejem w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować, wystudzić. Śledzie zamoczyć w zalewie na 30 min. Cebule pokroić w piórka, zaparzyć w gorącej wodzie. Odsączyć śledzie z zalewy, pokroić na kawałki, ułożyć w naczyniu, na wierzchu położyć osączoną cebulę. Całość zalać olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować