Śledzie w sosie tatarskim

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

śledzik zawsze na czasie

  • 30 min

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe matias
    1 cebula
    3 jajka
    2 łyżki kaparów
    kilka grzybków marynowanych
    pół ogórka kiszonego
    mały słoiczek majonezu ok 200g

Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Śledzie w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były słone.
    Jajka ugotować na tardo.
    Majonez przełożyć do miseczki, dodać drobno posiekane dwa jajka, grzybki, ogórek i kapary.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
    Śledzie pokroić w paseczki, ułożyć na dnie naczynia, pospać drobno posiekaną połówką cebuli.
    Całość przykryć sosem tatarskim, udekorować cebulą krojoną w piórko, kaparami i jajkiem.
    dodatkowo użyłam natki pietruszki i kilku plasterków marchewki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować