Śledzie w sosie tatarskim

4.5 (193 ocen)

Pyszne śledzie w oryginalnym sosie :)

Składniki:

  • 250 g matjasów śledziowych

    200 g maślaków marynowanych

    3 małe kiszone ogórki

    3 jajka ugotowane na twardo

    4 łyżki majonezu

    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matjasy śledziowe zalać wodą , wstawić na noc do lodówki .

    Następnie śledzie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki .

    Maślaki , ogórki i jajka pokroić w drobną kostkę .

    Wymieszać z majonezem i doprawić pieprzem .

    Śledzie wymieszać z sosem tatarskim i odstawić na noc do lodówki , by wszystkie smaki się przegryzły .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować