Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne śledzie w śmietanie z nutką musztardy, przygotowane z marynowanymi pieczarkami i groszkiem konserwowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • matjasy 1/2 kg
    pieczarki marynowane 1 słoik
    cebula 1 szt
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    śmietana 200 gram
    musztarda 2 łyżeczki
    koperek świeży posiekany 2 łyżki
    cytryna 1/2 szt
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczarki marynowane Przystawki

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczyć w zimniej wodzie przez 3 godziny. W trakcie dwa razy zmienić wodę. Następnie osuszyć śledzie i pokroić je na kawałki.
    W misce wymieszać śmietanę z musztardą i sokiem z cytryny. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki marynowane pokrojone w plasterki. Dodać również odsączony z zalewy groszek i posiekany koperek. Wymieszać, a następnie wrzucić śledzie i jeszcze raz wszystko wymieszać.
    Przykryć naczynie i wstawić na noc do lodówki.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować