Śledzie w śmietanie

5 (157 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Co roku goszczą u mnie na wigilijnym stole

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 matjasów
    2 kwaśne jabłka
    1 cebula
    kwaśna śmietana np. 18 %
    łyżka majonezu
    sok z połowy cytryny
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy ok 2 godz.
    Kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Cebule drobno kroimy.
    Wszystkie składniki: śledzie, cebule, jabłka dajemy do miseczki i łączymy z majonezem i śmietana, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować