Śledzie po kaszubsku

4.5 (166 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Idealne na świąteczny stół

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g matiasów
    4 srednie cebule
    3 ogórki kiszone
    3 łyzeczki przecieru pomidorowego
    1/3 szklanki rodzynek
    5 suszonych śliwek
    3 ziela angielskie
    1 liśc laurowy
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczyć przez 2 godziny. Nastepnie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a nastepnie usmażyć na oleju. Kiedy będzie złocista dodac przecier. Smażyć kilka minut ze sliwkami, rodzynkami i ogórkami pokrojonymi w kostkę. Doparwić solą i pieprzem. Ostudzić. Ułożyc w słoju na przemian śledzie i marynatę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować