śledź po kaszubsku

  • wyświetlono: 1185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

przepis na smaczne śledzie

smak i uczucie
  • 120min

Składniki

400 g filetów śledziowych
1 duża cebula
1 łyżka majeranku
1 garść rodzynek
3 ogórki kiszone
1/2 szklanki oleju
1 łyżka ketchupu
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

śledź po kaszubsku

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie około 2 h i pokroić w skośne paseczki.
    Na patelni rozgrzać połowę porcji oleju i usmażyć cebulę pokrojoną w piórka po czym posypać ją solą,pieprzem i majerankiem. Dalej smażyć dodając rodzynki i ogórki pokrojone w drobną kostkę.
    Dodać pozostałą część oleju, przecier pomidorowy i ketchup.
    Chwilę jeszcze smażyć, a następnie zalewę wystudzić.
    W słoiku układamy warstwami.
    Warstwa śledzi , warstwa zalewy i powtarzamy. Kończymy zalewą.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

śledź po kaszubsku

Dodane przez: agarybak76

Śledzie po kaszubsku

Nasza ulubiona przekąska rybna,...

Śledzie po kaszubsku

Dodane przez: joanna30

Śledzie po kaszubsku

Śledzik przygotowany wg tego przepisu...

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

Śledź po polsku

Dodane przez: Kloruś

Śledź po polsku

Śledź to fantastyczne danie na...

sałatka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Śledzie po kaszubsku

Niedługo święta, sylwester trzeba...

Śledzie po kaszubsku z rodzynkami i suszoną śliwką

Dodane przez: tycjanowa

Śledzie po kaszubsku z rodzynkami i suszoną...

Przepis na śledzie po kaszubsku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE