Skrzydełka pieczone bardzo pikantne

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wcześniej zamarynowane skrzydełka idealnie przechodzą marynatą. Mają głęboki ostro-słodki smak. Idealne do szklanki zimnego piwa. Polecam miłośnikom ostrych potraw. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10 dużych skrzydełek

    Marynata
    4 łyżki coli
    3 łyżki sosu sojowego
    3 łyżki sosu worcestershire
    3 łyżki sosu słodkiego chili
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka pieprzu cayenne
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka pieczone bardzo pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać razem. Bardzo dokładnie pokryć skrzydełka marynatą, przykryć folia spożywczą i umieścić w lodówce na co najmniej 2 h, a najlepiej na całą noc.
    Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Blaszkę wyłożyć folią i posmarować odrobiną oleju. Pierwsze 30 minut piec skrzydełka pod przykryciem z folii aluminiowej, następnie odkryć folię i piec jeszcze 30-40 minut aby nabrały ładnego koloru, przewracać skrzydełka podczas pieczenia, tak aby piekły sie równomiernie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować