siekane kotleciki rybne ze szpinakiem

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam wymyślać nowe potrawy i sama tworzyć przepisy. Staram się, aby codziennie na obiad było coś nowego i smacznego. Takie kotleciki z ryby ze szpinakiem są zdrowe i zawierają dużo cennych składników. Są dobrym sposobem, aby przemycić dziecku szpinak. Moje uwielbia szpinak i kotlecikami bardzo

  • 30 min

Składniki:

  • 5 mrożonych filetów z ryby (np. mintaj, dorsz,sola)
    200 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    1 czerstwa bułka
    1 jajko
    sól
    pieprz biały
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Siekane kotleciki rybne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby i szpinak rozmrozić. Jeżeli w rybach jest dużo wody to należy ją odcisnąć. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Przestudzić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Rybę posiekać nożem na około centymetrowe kawałki. Dodać szpinak, bułkę, jajko i przyprawić solą i pieprzem
  • 2. Formować niewielkie kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu powoli z obu stron.

Porady

Aby kotleciki się nie rozpadały najlepiej formować je tuż przed smażeniem i wkłądać prosto do tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować