Kotleciki siekane ze szczypiorkiem

4.51 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Kotlety dobrze smakują zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu a także jako wędlina na kanapki.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki na 8 porcji:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    500g pieczarek
    300g sera żółtego
    1 cebula
    3 jajka
    5 łyżek mąki ziemniaczanej
    Duży pęczek szczypiorku
    Suszony koperek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotleciki siekane ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w 2cm kostkę. Obraną cebulę pokroić drobno, szczypiorek posiekać. Pieczarki obrać pokroić w grubsze piórka. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Jajka wymieszać z mąką ziemniaczaną, wszystkie składniki połączyć. Doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Kłaść porcjami na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron na niewielkim ogniu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać z ziemniaczkami, surówką lub buraczkami na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować