1.Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać cukier. Wymieszać z żółtkami, aromatem, proszkiem do pieczenia i olejem. Następnie małymi porcjami dodawać mąki, ciągle mieszając. Wylać do wyłożonej papierem blachy i piec w piekarniku nagrzanym do 180st przez 25-30 minut.
Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki soku. Pozostały sok zagotować. Wlać budynie. Ponownie zagotować. Gorącą masę rozprowadzić na ostudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć delicje.
1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawić aż lekko stężeje. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną galaretkę. Masę wyłożyć na delicje.
2 galaretki rozpuścić w 800ml. Pozostawić do ostygnięcia. Przełożyć na ciasto. Wstawić do lodówki lub przegowywać w innym chłodnym miejscu.
Komentarze