Sezonowe warzywa kiszone na ostro

0 (0 ocen)

  • Średni

Sposób na zachowanie smaków lata na zimowe ponure dni.

  • Średni

Składniki:


  • - kalafior: 1 sztuka
    - papryka (czerwona, zielona, żółta): 3 sztuki
    - merchewka: 2 sztuki
    - seler: 1 sztuka
    - papryczka chilli: 1 sztuka
    - woda: 2 litry
    - sól: 2 łyżki
    - ocet winny: 0.5 szklanki
    - cukier: 1 łyżka
    - czosnek: 4 ząbki
    - gorczyca: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny w ziarnach: 1 łyżka
    - przyprawa do kiszenia: 3 łyżki
    - liść laurowy: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sezonowe warzywa kiszone na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sól i cukier dodajemy do przegotowanej wody i studzimy ją. W międzyczasie czyścimy i myjemy dokładnie warzywa.
  • 2. W słoju układamy warstwami warzywa, dodajemy czosnek, dosypujemy pozostałe przyprawy. Zalewamy słoną wodą, octem winnym i szczelnie przykrywamy.
  • kiszone warzywa 3. Jeśli nie dodalibyśmy przyprawy do kiszenia koniecznie trzeba dodać parę gałęzi kopru i kawałek korzenia chrzanu.

    Po 3 dniach można już kosztować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować