Serowo-budyniowe rożki to pyszna propozycja na podwieczorek. Przygotowuje się je bardzo szybko i szybko piecze. Smakują nawet takie gorące zaraz po upieczeniu. Dlatego, że do ciasta dodajemy ser biały to są mięciutkie i długo zachowują świeżość. Proszek budyniowy sprawia, że nie są zbite.
0 (0 ocen)
Porady
Serowo-budyniowe rożki to idealna propozycja na karnawałowe słodkości. Jeśli ktoś nie może słodkości smażonych w głębokim tłuszczu faworków czy pączków to takie rożki są idealne dla niego. Recepturę wymyśliłam sama z produktów które miałam pod ręką i nie ukrywam, że wyszło pysznie. Takie rożki długo utrzymują świeżość, a to dlatego, że dodany jest do nich ser biały. A proszek budyniowy sprawia, że nie są zbite, bo wiadomo, że znajduje się w nim mąka ziemniaczana, a ona nadaje wypiekom ,,sypkości''. Takie rożki są tanie w wykonaniu, w sumie to na każdą kieszeń i z łatwo dostępnych produktów, które mamy w lodówce czy kuchennej szafce. Wychodzi 3 spore blaszki. Można je przechowywać z słoju lub zamykanej puszce. Idealne z kubkiem mleka, kakao, herbaty czy kawy, co kto lubi. Polecam dodawać ser biały do ciasteczek, nadaje wilgotności wypiekom, a zyskują też ciekawy smak. Serowo-budniowe rożki polecam jak zamiennik smażonych pączków i faworków w karnawale. Będzie zdrowiej, ale również pysznie.
Komentarze