Sernikowe babeczki

4.5 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sernik w nieco innym wydaniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Spód babeczek:

    150 g herbatników maślanych

    45 g masła

    20 g czekolady deserowej

    Masa twarogowa:

    500 g twarogu sernikowego w wiaderku

    2 jajka

    1/2 szkl. drobnego cukru

    1 łyżeczkę cukru waniliowego (użyłam cukier domowej roboty)

    1 budyń waniliowy 40 g

Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernikowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • foremki wylepione masą ciasteczkową 1. Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek nasmarować olejem. Masą ciasteczkową wylepić dno oraz boki do 1/3 wysokości foremek. Wstawić foremki do lodówki na 20 minut.
  • 2. Twaróg utrzeć z żółtkami i cukrami na gładką masę,dodać budyń w proszku i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie wymieszać i wlać do przygotowanych foremek zostawiając od góry od 1,5 do 2 cm. wstawić do piekarnika i piec 40 minut w 200 stopniach.
  • 3. Upieczone babeczki wystudzić ,udekorować roztopioną czekoladą i perełkami cukrowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować