Sernikowe babeczki na zimno

4.5 (188 ocen)

Serniczki choć pracochłonne, są przepyszne.

Składniki:

  • Ciasto:

    150g mąki pszennej
    125g margaryny
    50g cukru pudru
    2 żółtka

    Serek :

    2 serki homogenizowane waniliowe po 175g
    1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa choć właściwie może być o dowolnym smaku

    Truskawki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Kruche babeczki

Sernikowe babeczki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczki 1. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody, przestudzoną mieszamy z serkami i odstawiamy do lodówki. Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy na stolnicę, siekamy razem z margaryną i żółtkami. Zagniatamy ciasto, jeśli trzeba dodajemy więcej mąki. Gotowe ciasto zawijamy w papier śniadaniowy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy foremką kółka i wykładamy nimi foremki na babeczki. Foremki odstawiamy do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach wykładamy każdą babeczkę folią aluminiową lub papierem do pieczenia, a do środka sypiemy suchą fasolę. Pieczemy babeczki w 180' przez 15 minut z fasolką, później ją wyrzucamy i pieczemy aż ciasto się zarumieni. Zimne babeczki napełniamy tężejącą masą serową, w środek wciskamy po truskawce i odstawiamy do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować