Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego)

4.47 (150 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) powstały z potrzeby chwili. Jak to zwykle u mnie bywa stworzyłam coś z niczego. Sernikowe babeczki( z serka homogenizowanego) są pełne maślanego, aksamitnego smaku. Smakiem przypominają mini serniczki tylko w wersji uproszczonej. Jedno wiem, iż gdy zrobiłam pierwszy raz sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) to znikneły tego samego dnia, którego je zrobiłam. Polecam!

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej(1,5-2 szklanki)
    200 g serka homogenizowanego
    150 g cukru
    100 g czekolady
    50 g cukru brązowego
    50 ml oleju
    20 g proszku do pieczenia(około 2 płaskich łyżek)
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Serniki Babeczki Babeczki Muffinki

Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, cukier brązowy, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dodajemy olej i jajko. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Formę na muffinki wypełniam do 2/3 wysokości. Piekę w 170 stopniach przez 25-30 minut.po wyjęciu z piekarnika będą konsystencją przypominały nieco sernik, więc trzeba dać babeczką kilka minut, aby ostygły.
    Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Rozpuszczona czekolada polewam wystudzone babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować