Sernik z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zmiel 2 × . Żółtka oddziel od białek . Margarynę utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszysto , dodawaj po 1 żółtku i dalej ucieraj.
2.Do utartej masy dodaj ser i wymieszaj . Białka ubij na sztywną pianę dodaj do masy serowej , delikatnie wymieszaj drewniana łyżka . Na koniec dodaj budyń w proszku i wymieszaj .
3.Połowę sera przełóż do tortownicy. Na ser poukładaj pierniki w czekoladzie , wyłóż resztę sera .
4.Piecz 1h w 180 stopniach . Studz w uchylonym piekarniku .
5.Po wystudzeniu polej polewą czekoladową lub lukrem i udekoruj .
Porady
Ciasto to doskonałe też sprawdzi się na stole świątecznym , poprzez dodanie pierników nabiera charakteru ;)
Komentarze