Sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spod z ciasteczek: Masło rozpuszczamy i studzimy. Ciastka dokładnie rozgniatamy, następnie łączymy z masłem i dokładnie mieszamy ręką i wykładamy na tortownice. Bardzo dokładnie ugniatamy nasz spod z ciastek i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Ser mielimy dwa razy, następnie dodajemy wszystkie składniki na masę serowa oprócz budyniu i miksujemy do ich połączenia.Kiedy masa będzie jednolita dodajemy budyń i mieszamy masę łyżką. Gotowa masę wykładamy na spod z ciasteczek i wkładamy do piekarnika na 1h 15 min i pieczemy w 170 stopniach. Gdy upieczony sernik wystygnie, smarujemy go masa toffi i posypujemy płatkami migdałowymi.
Porady
Do masy serowej, możemy również użyć sera w wiaderku.
Komentarze