Sernik z nutą adwokata

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ukończyłam szkołę gastronomiczną. Uwielbiam piec ciasta.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 6 jajek
    ● po 1 szkl. mąki i cukru
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa twarogowa:
    ● 50 dag twarogu
    ● 1/2 l kremówki
    ● puszka brzoskwiń
    ● 3 łyżki żelatyny
    Masa adwokatowa:
    ● 2 szkl. mleka
    ● 1 szkl. adwokata
    ● 5 łyżek cukru
    ● 2 op. budyniu śmietankowego
    ● kostka margaryny
    ● mleczna czekolada
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z nutą adwokata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: z białek ubijamy
    pianę. Nie przerywając ubijania,
    dodajemy cukier i żółtka.
    Wsypujemy przesianą mąkę
    z proszkiem. Delikatnie mieszamy.
    Pieczemy ok. 25 minut
    w temperaturze 180 °C. Studzimy
    i przekrawamy na pół.
  • Sernik 2. Masa twarogowa: twaróg
    mielimy. Kremówkę ubijamy,
    mieszamy z twarogiem. Brzoskwinie
    osączamy i kroimy
    w kostkę. Mieszamy z masą.
    Żelatynę rozpuszczamy w małej
    ilości wrzątku. Studzimy
    i wlewamy do masy. Mieszamy.
    Przekładamy placki.
  • 3. Masa adwokatowa: margarynę
    ucieramy. 1,5 szkl. mleka,
    adwokata i cukier gotujemy.
    W reszcie mleka rozpuszczamy
    budyń. Wlewamy do wrzątku.
    Zagotowujemy i studzimy. Porcjami
    ucieramy z margaryną.
    Wykładamy na biszkopta. Posypujemy
    startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować