Sernik z nutą adwokata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: z białek ubijamy
pianę. Nie przerywając ubijania,
dodajemy cukier i żółtka.
Wsypujemy przesianą mąkę
z proszkiem. Delikatnie mieszamy.
Pieczemy ok. 25 minut
w temperaturze 180 °C. Studzimy
i przekrawamy na pół.
2.Masa twarogowa: twaróg
mielimy. Kremówkę ubijamy,
mieszamy z twarogiem. Brzoskwinie
osączamy i kroimy
w kostkę. Mieszamy z masą.
Żelatynę rozpuszczamy w małej
ilości wrzątku. Studzimy
i wlewamy do masy. Mieszamy.
Przekładamy placki.
3.Masa adwokatowa: margarynę
ucieramy. 1,5 szkl. mleka,
adwokata i cukier gotujemy.
W reszcie mleka rozpuszczamy
budyń. Wlewamy do wrzątku.
Zagotowujemy i studzimy. Porcjami
ucieramy z margaryną.
Wykładamy na biszkopta. Posypujemy
startą czekoladą.
Komentarze