1.
Pieczemy cztery blaty ciasta biszkoptowego wieksze i cztery mniejsze blaty ciasta biszkoptowego.
2.
Masa z kawałkami truskawek -Ubijamy kremówkę na sztywno dodajemy cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w 4 łyżkach wody - truskawki kroimy na małe kawałki, mieszamy delikatnie z masą, dzielimy masę na 2 części.
3.
Masa z musu- Miksujemy truskawki z 1 łyżką cukru pudru i mlekiem na mus. Ubijamy kremówkę z resztą cukru dodajemy rozpuszczoną żelatynę na końcu mieszamy z utartym musem.
4.
Przełożenie tortu-Biszkopt - masa z kawałkami truskawek - biszkopt - masa z musem truskawkowym (troszkę masy zostawić na mały torcik) - biszkopt - druga część masy z truskawkami ( tak samo odłożyć trochę) - biszkopt - Tort przekładamy w zimne miejsce do stężenia mas, tak samo przekładamy masami mini torcik kładziemy na gorę. Tort okładamy ubitą śmietaną kremówką
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze