Filet z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Filet z dodatkiem sera i szynki

  • 60 min

Składniki:

  • - filet z kurczaka
    - plasterki szynki
    - plasterki sera
    - mąka
    - tłuszcz do smażenia

Filet z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z serem i szynką 1. Filet rozkrawamy na mniejsze kawałki rozbijamy lekko na cienko by przy smażeniu upiekło się do środka. Na rozbity filet układamy z jednej strony fileta plasterek sera żółtego a z drugiej strony szynkę Całość składamy razem na pół żeby ser złączył się szynką,
  • Panierowane 2. Przygotowane mięso przed samym smażeniem panierujemy tylko w mące
  • Smażenie fileta 3. Przed smażeniem panierujemy dodajemy tłuszcz na patelnie i dobrze rozgrzewamy kładziemy mięso i smażymy na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Gotowy filet można podawać z różnymi dodatkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy