Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

4.5 (164 ocen)

  • Średni

Pyszny, w sam raz na Wielkanoc.

  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 40 dekagramów
    - cukier: 15 dekagramów
    - kakao: 3 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - żółtko: 2 sztuki
    - margaryna: 20 dekagramów
    - Masa: ser: 1 kilogram
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    - margaryna: 15 dekagramów
    - brzoskwinie w syropie puszka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.
    Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa.
    Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.
    Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.
    Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.
    Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.
    Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kakao Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować