Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Ten sernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny!

Składniki:

  • Spód:
    2,5 szklanki mąki
    2 żółtka
    125 g masła lub margaryny
    1/3 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    śmietana - ile zabierze ciasto

    Masa serowa:
    1 kg białego mielonego sera wiaderkowego
    1 puszka brzoskwiń
    3 jajka
    1,5 szklanki cukru pudru
    2 szklanki mleka
    3/4 szklanki oleju
    1 opakowanie budyniu śmietankowego
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę lub plastry i wyłożyć na ciasto.
  • 2. Ser zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być.
  • 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować