REKLAMA

sernik z brzoskwiniami

wyświetlono: 4053 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

..najprostszy szybki do zrobienia a zarazem smaczny sernik z brzoskwiniami. Jaka do masy serowej ubijamy całe z cukrem dzięki czemu sernik praktycznie nie opada. Przepis na dużą blachę...

opublikowany: 05.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • cisto:
    2 szklanki mąki pszennej
    szczypta soli
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2/3 szklanki cukru
    200g masła
    2 jajka

    masa serowa:
    1 kg zmielonego twarogu sernikowego
    200 g cukru
    2 budynie śmietankowe
    1 łyżka cukru wanilinowego
    100g masła
    3 jajka
    puszka brzoskwiń
Ocena:

(średnia 3.9 z 10 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić sernik z brzoskwiniami?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych składników zagniatamy ciasto. dzielimy na dwie części. Jedną częścią wylepiamy wyłożoną papierem blachę do pieczenia 25x30, drugą owijamy w folię i chowamy do zamrażalnika.
  • 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 st i na 10 min wkładamy blachę z ciastem aby sie podpiekło. W tym czasie robimy masę serową.
  • 3. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy miękkie masło, budynie, cukier waniliowy i stopniowo ser. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • 4. Masę serową wykładamy na spód na wierzchu układamy odcedzone i pokrojone brzoskwinie oraz ścieramy na tarce resztę ciasta z zamrażalnika. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45-55 minut w 170st

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Babcia Tereska Babcia Tereska

SERNIK Z MANDARYNKAMI LUB BRZOSKWINIAMI

To jest nasz ulubiony sernik.Rodzina uwielbia różne serniki, ale ten jest nr 1.

kategoria: Ciasta serniki opublikowany: 09.09.2013 | wyświetlono: 19447 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Minia05 resised

Sernik z brzoskwiniami bez spodu

Mmmmmmm, rozpływający się w ustach. Lekki niczym chmurka i bez spodu.

kategoria: Ciasta serniki opublikowany: 13.01.2019 | wyświetlono: 22322 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE