Sernik wystawa

4.5 (185 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Ciasto białe:
    7 białek
    20 dag cukru
    5 dag mąki pszennej
    10 dag mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki octu

    2 łyżki kawy mielonej

    biszkopt:
    5 jajek
    1 szkl mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    6 łyżek cukru

    Placek serowy:
    60 dag sera białego
    20 dag cukru
    7 żółtek
    1/2 kostki margaryny
    1 budyń śmietankowy
    2 białka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    2 żółtka
    1 1/2 szkl mleka
    20 dag cukru pudru
    1 budyń śmietankowy
    1 kostka masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Kawy

Sernik wystawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto białe 1. Ciasto białe:
    Białka ubić na sztywno z cukrem. Ciągle ubijając dodawać ocet. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Na blachę (25/35 cm.) wykładać ciasto kupkami.
  • kawa 2. Następnie posypać kawą mieloną.
  • przekrojony 3. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodać po jednym żółtku ciągle miksując, następnie dodać mąki i proszek. Biszkoptem zalać ciasto białe. Piec ok. 45 minut. w temp. 180*C. Zimny placek przekroić na pół.
  • 4. Placek serowy:
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń i 2 ubite białka. Wymieszać. Piec ok. godziny w 180*C.
  • 5. Masa:
    Z żółtek, mleka i budyniu ugotować krem. Masło utrzeć z cukrem pudrem następnie dodać chłodny krem i wymieszać.
  • 6. Przełożenie ciasta:
    Ciasto- połowa masy- placek serowy- reszta masy- placek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować