Sernik wiejski na mleku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki sernik o delikatnym smaku.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    250g margaryny
    ½ szklanki cukru
    3 szkl mąki
    4 żółtka
    1 paczka cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Składniki na masę serową:
    1kg sera
    3 jajka
    1 szkl cukru
    1 paczka cukru waniliowego
    1 paczka budyniu śmietankowego
    ½ szkl oleju
    2 szkl mleka

    Składniki na pianę:
    4 białka

    Dodatkowo:
    Cukier puder, polewa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik wiejski na mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta:

    Wszystkie składniki ugniatamy rękoma na jednolitą masę i kładziemy równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem.

    Wykonanie masy serowej:

    Wszystkie składniki miksujemy razem. Do masy serowej, dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką do połączenia składników. Piec min 1h w 180 stopniach (termoobieg). Zostawić do wystudzenia w piekarniku.

    Ciasto można udekorować lukrem, cukrem pudrem, polewą czekoladową.

Porady

Forma: 21x32cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

image-1w49dk8

To może cię zainteresować