Sernik wiejski

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wyborny i smaczny sernik z przepisu Babci Stefci.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Twaróg 1 ½ kg
    Jajka 6 szt.
    Cukier 2 szklanki
    Mąka pszenna 4 łyżki
    Mąka ziemniaczana 2 łyżki
    Śmietana słodka 1 szklanka
    Aromat arakowy
    Proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
    Herbatniki 3 paczki
    Tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik wiejski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić, dodać wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać zmielonymi herbatnikami. Następnie gotową masę serową wylać na blachę, dokładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez godzinę aż się zarumieni. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować