SERNIK WIEDEŃSKI

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Proponuję pyszny i wilgotny sernik, który uwielbia moja rodzinka.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg sera półtłustego
    8 jajek
    25 dag margaryny
    2 szkl.cukru zwykłego
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    cukier waniliowy 16g

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zmielony ser 1. Ser dwukrotnie mielimy.
  • ser łączymy z ciastem 2. Tłuszcz utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami, dodać zmieszane mąki wymieszać. Ciasto połączyć z serem.
  • masę serową łączymy z białkami 3. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć je z masą serową, wszystko dobrze wymieszać mikserem na niższych obrotach.Gotowe ciasto przełożyć do blaszki 25x36cm,piec w 180*C ok.50-55min. (do zrumienienia)

Porady

Do sernika możemy dodać rodzynki lub pokrojone w kostkę brzoskwinie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować