Sernik w "czarnym" cieście

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ulubiona wersja sernika mojego brata. Na każde święta gości na moim stole.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    40 dag mąki
    20 dag margaryny
    20 dag cukru pudru
    1 żółtko
    1 całe jajko
    3 dag kakao
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki śmietany
    Ser:
    1 kg sera białego
    40 dag cukru zwykłego
    15 dag masła
    6 jaj
    1 budyń śmietankowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w "czarnym" cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ze składników zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie równe części.
    2. Ser mielimy. Masło rozcieramy i dodajemy cukier i żółtka. Gdy cukier się rozpuści dodajemy po jednej łyżce ser, dokładnie rozcierając. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy ubite białka i budyń, delikatnie mieszamy.
    3. Jedną część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy formę. Wylewamy masę serową i przykrywamy drugą częścią ciasta.
    4. Pieczemy ok. godziny w 180 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować