Sernik na czarnym spodzie :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajko i wymieszać aż do połączenia. Następnie dodać kakao z mąką i proszkiem do pieczenia. Ugnieść ciasto. W razie potrzeby, gdyby ciasto się kleiło dodać trochę mąki jeszcze.
2/3 ciasta włożyć do lodówki, 1/3 ciasta wło0żyć do zamrażalki na 2 godziny.
2.W czasie kiedy ciasto się chłodzi, należy zmielić dobrze ser. Najlepiej dwa razy.
3.Margarynę z cukrem pudrem i żółtkami utrzeć. Dodawać po łyżce sera i budyniu na zmianę. Na końcu dodać ubite białka. Dobrze wymieszać. Dodać kilka kropel olejku.
4.Blachę (standardowa prostokątna) wyłożyć ciastem z lodówki. Na ciasto wylać masę serową. Na wierzchu zetrzeć na tarce ciasto z zamrażalki.
Komentarze