1 kg serka naturalnego do serników
1,5 szkl. cukru
3 łyżki kaszy manny
1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
4 żółtka
garść rodzynek
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik puszysty
1.
Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec godzinę w temperaturze 180 st. C. Sernik po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową...
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze