Sernik z porzeczkami, morelami i borówką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sernik o smaku lata! Z owocami a' la keks, bez cukru, słodzony tylko białą czekoladą, a więc kwaskowy i orzeźwiający. Idealny na lato do mrożonej kawy.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 1 kg sera białego mielonego
    • 2 białe czekolady
    • 5 jajek
    • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
    • 1 szklanka pokrojonych moreli
    • 1 szklanka borówki amerykańskiej
    • 1 szklanka czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z porzeczkami, morelami i borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Czekoladę rozpuścić ze śmietaną w mikrofali lub na parze.
    • Ser delikatnie zmiksować.
    • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach.
    • Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i 3 łyżki mąki ziemniaczanej.
    • Morele pokroić w kostkę i wymieszać z 1 łyżką mąki ziemniaczanej.
    • Masę serową połączyć z owocami i wlać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia wypuszczonym na zewnątrz.
    • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 60 minut.
    • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut.
    • Po wystygnięciu wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.

Porady

Jeśli lubicie słodkie desery to można sernik dosłodzić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować