Sernik na zimno z borówką i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ten sernik w sezonie robię bardzo często, bo należy do najbardziej lubianych w naszej rodzinie.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Mus borówkowo- porzeczkowy
    300 g borówki amerykańskiej
    100 g czarnej porzeczki
    2 opak galaretki pomarańczowej
    1 szkl gotowanej wody
    Masa serowa
    1 kg serka naturalnego w wiaderku
    3 opak galaretki wiśniowej
    1,5 szkl gotowanej wody
    Dodatkowo :
    175 g herbatniki petit beurre
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno z borówką i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus borówkowo- porzeczkowy
    Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie.
    Owoce przebrać, opłukać, zmiksować.
    Następnie dodać ciepłą galaretkę, zmiksować.
  • 2. Masa serowa:
    Galaretki wsypać do gotowanej wody, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do lekkiego stężenia.
    Serek zmiksować, dodawać po łyżce galaretki.
  • Sernik na zimno z borówką i porzeczkami 3. Spód formy o wymiarach 26-28 cm, wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki.
    Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra.
    Na koniec widelcem, zrobić promienie.
    Odstawić do lodówki do stężenia.
    Wierzch ciasta zalać pozostałym musem, odstawić do całkowitego stężenia na 4 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować