Sernik na zimno z brzoskwiniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa :
Masło utrzeć z cukrem i wanilią.
Jajka wyszorować, sparzyć, żółtka dodać do masło, utrzeć, dodać ser, wszystko dokładnie zmiksować blenderem .
2.Mleko zagotować w gorącym rozpuścić żelatynę, odstawić do schłodzenia .
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali.
3.Do utartej masy serowej miksując dodać rozpuszczoną czekoladę i żelatynę .
Śmietanę ubić , połączyć z masą serową.
4.Dno tortownicy o średnicy 28cm , wyłożyć biszkoptami.
Do przestudzonej wody dodać sok z cytryny i cukier , wymieszać, polać biszkopty. Na nasączone biszkopty wylać masę serową.
5.Pianka brzoskwiniowa:
Brzoskwinie zmiksować blenderem dodać cukier, żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody , wystudzić, miksując wlać do brzoskwiń . Śmietanę ubić , połączyć z brzoskwiniami , wylać na sernik , schłodzić .
6.Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku , przestudzić , wylać na gotowy sernik .
Komentarze