Sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smakuje o każdej porze roku.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt
    3 jajka
    0,5 szkl cukru
    1 łyżka octu
    1 szkl mąki tortowej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    500g sera z wiaderka
    4 łyżki cukru pudru (wg upodobań)
    2 galaretki brzoskwiniowe

    Galaretka:
    2 galaretki brzoskwiniowe
    3 szkl wrzątku

    Dodatkowo:
    Brzoskwinie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C termoobieg.

    Masa:
    Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Wlać tężejące galaretki i połączyć wszystko mikserem. Gotową masę wylać na biszkopt. Powrzucać pokrojone na kawałki brzoskwinie.
    Wierzch przykryć stężoną galaretką.
    Schłodzić w lodówce.

Porady

Forma: 21x32cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować