sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

...pyszny i prosty sernik na zimno z brzoskwiniami. W ostatnim czasie robiłam go trzy razy tak nam posmakował. Do ciasteczkowego spodu można dodać odrobinę cynamonu. Przepis na tortownicę o średnicy 24cm...

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg dobrego twarogu z wiaderka
    3/4 szkl cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    8 płaskich łyżeczek żelatyny
    zimna woda - tyle, aby zakryć żelatynę
    250 śmietany 30%

    puszka brzoskwiń
    galaretka brzoskwiniowa

    spód:
    100g herbatników
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki mielimy i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Herbatnikami wykładamy dno tortownicy o średnicy 24cm;
  • 2. Brzoskwinie kroimy w kostkę; 3 zostawiamy aby udekorować wierz ciasta. Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje stawiamy rondelek na małym ogniu, rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia.
    Śmietanę ubijamy. Ser miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do sera dodajemy ubitą śmietanę oraz wlewamy letnią żelatynę; mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
    Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy do lodówki.
  • 3. Do soku z brzoskwiń dolewamy wody tak aby były dwie szklanki (500ml) Zagotowujemy. Wsypujemy galaretkę; mieszamy i odstawiamy aż zacznie tężeć.
  • 4. Pozostałe brzoskwinie kroimy w cienkie półplasterki i układamy na wierzchu sernika. Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować