Sernik na zimno na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT :Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach 24-26 cm, piec ok. 25 minut w 180 stop, ostudzić.
2.Masa serowa : Ser trzykrotnie zmielić, przełożyć do miksera razem z jogurtem i cukrem, zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia. ,miksując powoli wlewać do masy serowej.
3.Gotową masę przelewamy do tortownicy. , odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie na masie serowej ułożyć herbatniki. Wierzch polać polewą czekoladową.
Komentarze