Sernik na zimno na biszkopcie

0 (0 ocen)

Proste i smaczne ciasto , w polewie czekoladowej na różne okazje.

Składniki:

  • Biszkopt
    jajka- 3 szt
    cukier- 0,5 szklanka
    mąka -0,5 szklanki
    proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki
    kakao -2 łyżki
    Masa serowa :
    jogurt grecki - 250 ml
    ser biały - 1 kg
    żelatyna - 5 łyżeczek
    woda gotowana gorąca - 9 łyżek
    cukier puder - 1 szkl
    Dodatkowo :
    polewa czekoladowa - 1 opak
    herbatniki - 17 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Biszkopty Herbaty

Sernik na zimno na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT :Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach 24-26 cm, piec ok. 25 minut w 180 stop, ostudzić.
  • 2. Masa serowa : Ser trzykrotnie zmielić, przełożyć do miksera razem z jogurtem i cukrem, zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia. ,miksując powoli wlewać do masy serowej.
  • Sernik na zimno na biszkopcie 3. Gotową masę przelewamy do tortownicy. , odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie na masie serowej ułożyć herbatniki. Wierzch polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować