Sernik na kruchym cieście z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto; masło utrzeć z cukrem i jajkami dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść do uzyskania jednolitej masy..Ciastem wylepić prostokątną blachę. Masa serowa- Twaróg zmielić dodać śmietanę i utrzeć.Stopniowo dodajemy cukier,żółtka,mąkę ziemniaczaną,cukier waniliowy,skórkę pomarańczową i mieszamy do połączenia się składników.koniec dodać odsączone i pokrojone mandarynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek.Masę serową wylać na ciasto i upiec. Piec około 1 h w 170 st.Blacha 25*36 cm. Zimny sernik polewamy lukrem i dekorujemy migdałami i kokosem. Lukier robimy na soku który pozostał po odsączeniu mandarynek i cukru pudru.
Komentarze