Sernik na kakaowym cieście z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z cukrem i wanilią. Dodawać po jajku i miksować. Przesiać do tego mąkę z proszkiem z kakao i zmiksować. Można troszkę rozrzedzić ciasto mlekiem i rozsmarować na blaszkę 30x40, wyścielaną papierem do pieczenia.
2.Porzeczki, odszypułkować, umyć i wysuszyć w ręczniku kuchennym. Rozsypać do blaszki.
3.masa-Jajka zmiksować z cukrem a potem przesianym budyniem. Następnie dodać ser, śmietanę i zmiksować, ale nie za długo, żeby nie napowietrzyć. Masę przelać do blaszki i rozsmarować.
4.Masę serową, poprzeciągać końcem łyżeczki, raz w górę a raz w dół, do samego dołu.
5.Piec ok. 70 min. w 175 *C.
6.polewa- Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą. Ostudzić do płynnego i polać górę zimnego ciasta i rozsmarować. Kroić jak stężeje.
Komentarze