Sernik Krystyny Sikory

2 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Piekłam go pierwszy raz i na pewno nie ostatni!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,30 dag mąki
    0,10 dag cukru pudru
    0,10 dag margaryny
    1 jajko+ 2 żółtka
    2 łyżeczki p. do pieczenia

    Masa Serowa:
    1 kg sera (dwukrotne zmielonego)
    1/2 szklanki oleju
    3 szklanki mleka ( nie kopiate)
    2 budynie śmietankowe
    2 cukry waniliowe
    2 jajka + 4 żółtka
    1 szklanka cukru

    Beza:
    białka pozostałe z ciasta i masy serowej
    szklanka cukru
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Desery

Sernik krystyny sikory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto.Wyłożyć razem z bokami ciasto na brytfankę.
    Ser: Jajka z żółtkami i cukrem waniliowym utrzeć do białości, dodać ser zmielony, mleko, budyń wszystko zmiksować. Masę serową wlać do brytfanny (będzie bardzo rzadkie). Piec 1 godzinę w 180 stopniach.
    Z pozostałych białek ubić pianę ze szklanką cukru wylać na podpieczony sernik i piec 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować