Sernik kokosowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Idealny!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • (tortownica 15cm)

    SPÓD:

    2 wafelki typu Princessa kokosowa
    10 herbatników
    4 łyżki rozpuszczonego masła

    MASA SEROWA:

    500g mielonego twarogu
    200ml mleczka kokosowego
    100g wiórków kokosowych
    2 jajka
    100g cukru pudru
    20g budyniu śmietankowego lub kokosowego

    POLEWA:

    100g czekolady
    2 łyżki mleczka kokosowego
    2 łyżki wiórków kokosowych do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD:
    W blenderze zmielić wafelki i herbatniki, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść dobrze. Schować do lodówki na czas przygotowywania sernika.

  • 2. MASA SEROWA:
    Twaróg zmiksować z mleczkiem kokosowym, dodać cukier, po jednym jajku, nadal miksować. Następnie dosypać proszek budyniowy i wiórki kokosowe. Połączyć składniki.
    Wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Upiec w 170'C przez około 50 minut - wierzch ma być delikatnie zarumieniony. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Sernik nie urośnie i nie opadnie.
  • 3. POLEWA:
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleczko kokosowe, wylać na wierzch sernika, posypać wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować