Mój numer 1 wśród serników. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej, gotowy na drugi dzień ponieważ dopiero po schłodzeniu nabiera odpowiedniej konsystencji. Do karmelizowania cukru będzie potrzebny palnik.
0 (0 ocen)
Porady
Pamiętajmy: Składniki na masę serową i creme burlee muszą być w temperaturze pokojowej. Sernika nie można za długo miksować, napowietrzać wszystko łączymy tylko do połączenia składników. Ser może być także w kostce- tłusty, trzeba go będzie zmielić w melakserze, blenderem lub zmielić 3 razy w maszynce. Orzechy do spodu podałam opcjonalnie, ale smak jest lepszy z orzechami. Pustą keksówkę wkładamy do zimnego piekarnika - musi się nagrzać razem z nim. Uwaga: w trakcie wlewania wrzątku będzie dość mocno parować. Sernik musi się dobrze schłodzić. Do karmelizacji niezbędny jest palnik, ale sernik też dobrze smakuje bez karmelizacji. Można ozdobić owocami.
Komentarze