Sernik Cappuccino na orzechowym spodzie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ta wersja sernika jest niesamowicie pyszna. jej lekko słodki smak, łączy się z goryczka kawy i pysznym wyrazistym smakiem orzechów.

  • Łatwy

Składniki:

  • SPóD:
    - orzechy włoskie posiekane: 1.5 szklanki
    - masło roztopione: 3 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    MASA SEROWA:
    - twaróg 3 razy mielony (półtłusty): 800 gramów
    - Jajko: 4 sztuki
    - serek waniliowy: 150 gramów
    - brązowy cukier: 0.25 szklanki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżki
    - przegotowana woda (gorąca): 0.25 szklanki
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - rodzynki: 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Cappuccino

Sernik cappuccino na orzechowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy, cukier i masło wymieszać. Spód wyłożyłam na 23 cm tortownicę wyłożona papierem do pieczenia. Piec przez 10 minut w temperaturze 165°C.
  • 2. Piekarnik nagrzać do 230ºC
    Twaróg i serek waniliowy wymieszałam z cukrem. Dodawałam jajka, po kolei, stale miksując.
  • 3. Kawę i cynamon rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić. Ostudzoną kawę dodawać powoli do mikstury serowej, miksując. Na koniec dodajemy rodzynki. Całą masę wylałam na podpieczony spód z orzechów.
    Sernik wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 10 minut, po czym zmniejszyłam temperaturę do 150ºC i piekłam go przez 50 minut.
  • sernik cappuccino na orzechowym spodzie 4. Sernik musi być ścięty od góry, szczególnie na środku.
    Sernik ostudzić i włożyć na noc do lodówki. Ciasto podałam ze świeżymi orzechami włoskimi na wierzchu.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z jabłkami na orzechowym spodzie

To może cię zainteresować