Sernik bez sera

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kiedyś- sernik bez sera?- nie do pomyślenia. Dziś możliwe jest praktycznie wszystko, ograniczeniem jest tylko wyobraźnia...
Sernik bez sera to ciekawa propozycja dla wszystkich, ponieważ przepis bardzo łatwy, tani, a samo ciasto naprawdę fantastyczne!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    300g cukru pudru
    0,5 szklanki roztopionego na kolor orzecha masła, lub 0,5 szklanki oleju
    800g jogurtu naturalnego (dwa duże kubki)
    1 opakowanie (32g) cukru wanilinowego
    2 opakowania dobrej jakości budyniu śmietankowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik bez sera 1. 1. Przygotuj tortownicę jak zawsze, piekarnik rozgrzej do 160-170"C
    2. Żółtka utrzyj na puch z 0,5 szklanki cukru pudru
    3. Dodaj jogurt, budyń, masło lub olej, i krótko miksuj.
    4. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj pozostały cukier puder i cukier wanilinowy.
    5. Delikatnie wymieszaj z masą jogurtową i przełóż do tortownicy.

    Na dole piekarnika wstaw duże naczynie z gorącą wodą. Tortownice wstaw na kratkę nad naczynie z wodą i piecz 1h20min.

    UWAGA: Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w środku do całkowitego ostygnięcia.

Porady

Upieczony i wystudzony sernik posyp cukrem pudrem i ozdób świeżymi owocami lub polej roztopiona czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować