Sernik bananowo-orzechowy na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Sernik powstał na szybko z składników, które akurat miałam w domu. Jest pyszny, szybki w przygotowaniu i łączy ze sobą zgrany duet - banany i orzechy :-)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg serka naturalnego
    5 bananów
    5 łyżek masła orzechowego z kawałkami
    1 kopiasta łyżka kremu czekoladowo-orzechowego
    4 łyżki cukru pudru
    3 łyżki żelatyny
    8 łyżek mleka
    ½ paczki biszkoptów okrągłych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik bananowo-orzechowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru. Połowę żelatyny zalać 4 łyżkami mleka, odstawić do napęcznienia. Do pół kilograma serka naturalnego dodać mus bananowy i dokładnie zmiksować. Napęczniałą żelatynę rozpuścić na małym ogniu, nie gotować. Dodać do masy bananowej i dokładnie zmiksować. Wylać do wyłożonej biszkoptami tortownicy.
  • 2. Pozostałą żelatynę zalać pozostałym mlekiem i znowu odstawić do napęcznienia. Do drugiej połowy sera dodać masło orzechowe, krem czekoladowo-orzechowe oraz 2 łyżki cukru pudru. Dokładnie zmiksować. Żelatynę znowu rozpuścić na małym ogniu, nie gotować. Dodać do masy orzechowej, dokładnie zmiksować i wylać do tortownicy na masę bananową. Schłodzić przez noc w lodówce.

Porady

Składniki na 12 porcji, średnica tortownicy 24cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować