Serniczki z jabłkiem, kurkumą i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne serniczki, jabłko i żurawina suszona nadają słodko kwaśny smak, kurkuma nadaje ładny żółty kolor, samo zdrowie.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 300 g twarogu
    100 g mąki kukurydzianej
    1 szt. jajko
    1 szt. jabłko słodko-kwaśne
    garść suszonej żurawiny
    0,5 łyżeczki kurkumy
    szczypta soli
    cukier w/g gustu
    olej do smażenia
    dżem morelowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Serniczki z jabłkiem, kurkumą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jabłko obrać, pokroić cienko w pół plasterki lub drobną kostkę. Do miski dać twaróg, pokrojone jabłko, żurawinę suszoną, wsypać mąkę kukurydzianą (przesianą przez sito) i kurkumę, wbić jajko, dodać szczyptę soli i cukru. Wszystko dokładnie wymieszać rękoma.
  • 2. 2. Z serowej masy uformować serniczki. Wyłożyć na gorącą patelnie z olejem, smażyć na średnim ogniu z obu stron na złocisty kolor. Przed podaniem polać dżemem morelowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować