Ser z makiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Uczta dla smakoszy lubiących ser i mak. W jednym placku trzy smaki,ser,mak i chrupiące ciasto bezowe.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto :
    25 dkg mąki pszennej
    3 żółtka
    12 dkg cukru pudru
    1/2 kostki margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa :
    1/2 kg sera
    4 żółtka
    15 dkg cukru kryształu
    1 budyń śmietankowy

    Masa makowa :
    1 szklanka suchego maku
    3 jajka
    0,5 szklanki cukru pudru
    20 dkg bakali ( rodzynki, orzechy migdały skórka pomarańczy )

    ciasto bezowe :
    4 białka
    25 dkg cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Ser z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia.
    Masa serowa :
    ser zemleć, żółtka utrzeć z cukrem dodać budyń.
    Masa makowa :
    Mak sparzyć i zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki
    Ciasto bezowe:
    białka ubić z cukrem. Na ciasto pierwsze kładziemy na przemian masę serową i makową na to wylewamy ciasto bezowe i pieczemy ok 90 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować