Wiejska kiełbasa w smalcu

4.47 (179 ocen)

  • 3 godz.

Pachnący smalec,wspaniały smak.Moja babcia opowiadała że dawniej kiedy nie było lodówek aby wiejską kiełbasę utrzymać dłużej zalewano właśnie smalcem. I można było to trzymać przez dłuższy czas.Postanowiłam sprawdzić recepturę swojej babci.Wszyscy znajomi którzy go skosztowali byli zadowoleni.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 0,5 kg wiejskiej kiełbasy
    1,5 kg słoniny
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wiejska kiełbasa w smalcu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zemleć słonine i stopić na smalec.
    Kiełbase pokroić w kawałki włożyć do np słoika lub miseczki
    zalać gorącym smalcem i pozostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować