Seler w sezamie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To proste i smaczne połączenie warzyw w oryginalnej panierce.

Składniki:

  • ● seler
    ● pomidor
    ● ziarna sezamu
    ● 5 plastrów żółtego sera, np. gouda
    ● 2 jajka
    ● 1/2 łyżki ziół prowansalskich
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ser

Seler w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obieramy i kroimy
    w plastry. Gotujemy 15 minut
    w osolonej wodzie.
    Studzimy i osuszamy.
  • 2. Pomidora kroimy w plastry.
    Układamy na 1/2 krążków
    selera, przykrywamy
    plastrami sera i oprószamy
    solą i pieprzem. Przykrywamy
    resztą krążków selera.
  • 3. Obtaczamy w rozkłóconych
    z ziołami jajkach,
    a następnie w sezamie.
    Smażymy na oleju z obu
    stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Seler Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować