Seler marynowany

4.5 (164 ocen)

  • 25 min

W taki prosty sposób możemy przygotować selera w zalewie jest dużo lepszy niż kupiony w sklepie. Wykorzystuje go do różnych sałatek.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 średnie selery

    Zalewa:
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanku cukru
    2 płaskie łyżki soli

Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Seler marynowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować. Selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do zalewy.
  • 2. Podgotować 3 minuty. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Sól Warzywa Zalewa Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować